Novinky 2011

Ketuše slaví 1.narozeniny

13. 11. 2011

 Přejeme ti všechno nej, nej hlavně to zdravíčko a ať si pořád stejně praštěná a obveseluješ nás ještě hoodně dlouho :-) Máme tě rádi  myško malá :-) 

Sraz milovníků plemene krátkosrstá kolie 29.-30.10.2011 Horka nad Moravou

11. 11. 2011

 Ve dnech 29. - 30. listopadu 2011 jsme se zůčastnili srazu krátkosrstých kolií ve složení Daisy, Davídek a moje maličkost. Ketynka zůstala neb na 2 psy a dítě jsem si netroufala.

Vyrazili jsme v sobotu o půl sedmé ráno a až do Horky jsme jeli za Verčou s Nikitkou a Hančou s Lejou. Dorazili jsme kolem 9:30 hod. zaregistrovali se, ubytovali a po slavnostním přivítání jsme se vrhli na soutěž v přivolání, poté jsme si vyzkoušeli agi a zkusili ještě jednou štěstí v přivolání.

Následovalo hromadné focení,dy se fotili nejdříve zlaté KK, následně trikolorní, ptoé blue-merle, pak všechny KK a následně všechny neKK a poté úplně všichni dohromady.

Po focení probíhaly v hale obrany na dva figuranty. Do obran jsem šla mírně rozpačitá neb Dejza figuranta neviděla přesně rok a to loni na srazu. Tajně jsem doufala, že se od kousání na hadr někam posuneme,ale i kdyby jsme zůstaly i toho hadru tak hlavně, že bude Dejza spokojená. Nejprve jsme šly kousat za Tomášem Loudou a maximální spokojenost. Splnil se mi sen a Dejza opravdu bez větších problémů přešla od hadru na klín, měla drive opravdu veliký, kousala krásné plné zákusy a i to její pouštění jsme vyřešili, tak, že jsme běhali oba a Dejza kupodivu nepouštěla. Pak jsme kousaly i na Libora Pavlíka a taky to bylo moc fajn. Myslím, že jsme byly obě nadmíru spokojené i když nám to dalo trochu zabrat :-D

Po obranách si dala Daisy pauzu a my s Davídkem si vyslechly výsledky soutěže v přivolání a vydali se pomalu na večeři. PO večeři následovala Hallowen party,které se Davídek bohužel nezúčastnil neb usnul :-) I tak to byla akce povedená, ještě dlouho do noci jsme si vykládaly zážitky z Červené knihovny života s KK :-D

Druhý den po snídani proběhla již tradiční soutěž zvaná tuneliáda. Letos se nám povedla neb jsme docela rychle proběhly všechny tunely a nikde nebyl zádrhel :-D :-D

Po tuneliádě opět následovaly obrany a tak jsme neváhaly a pustily se do figuranta.  Mám radost, že jsme se zase někam o kousíček posunuly :-)

 

Po obranách následovalo vyhlášení soutěže v tuneliádě a Největšího sympaťáka srazu :-)

Po obědě jsme se sbalili a vyrazili na cestu domů :-) Moc se nám tam líbilo. Největší dík patří Erice za organizaci vůbec. Všem známým za milou společnost a občasné hlídání :-), také Aničce Jakubů, Janě " Gwen" Ondráškové a Monice Slezákové za nádherné fotečky naší rodinky :-)

NVP Brno 17.9.2011

18. 9. 2011

Přes veškeré peripetie,které byly s touto výstavou spojeny byly překonány a my jsme se v  sobotu časně ráno vydaly směr Brno na Národní výstavu. Cestu jsme přežily, dokonce i trefily na výstaviště,kdy se mi při placení parkovného udělalo trochu mdlo :-D ale řekla sem si, že každá sranda něco stojí a vydaly jsme se hledat ten " náš" kruh. Dozvěděly jsme se, že paní rozhodčí onemocněla a že nás tedy bude posuzovat někdo jiný. Ten někdo "jiný" byl pan Milan Krinke a před námi čekalo na posouzení 38 border collií, 16 šeltií a 14 dlouhosrstých kolií, takže se o mne pokusily další mdloby. Sešla se nás hezká parta lidí,takže čekání se nezdálo tak nekonečné, byť jsme na řadu přišly až téměř ve 14 hod.  Třetí várka mdlob se na mne drahala při poslouchání pana rozhodčího a zadaných známek, kde rozhodně nešetřil známkami Velmi dobrý a Dobrý. Tak nějak jsem si začala říkat jestli to všechno přeorganizování, cesta atd. vůbec za to stály a jestli nebylo lepší zůstat doma. Po čase mne to přešlo,protože pan rozhodčí byl zodpovědný, nahlas pro publikum říkal kvality i chyby zvířete, nezapomněl poznamenat větu rozhodčího" na můj vkus",protože co si budem říkat výstavy jsou o názoru každého jedince a ty se mohou lišit. Prostě proč se rozhodl právě tak a tituly nezadával " jen tak komu". A jak jsme vlastně dopadly?

mezitřída: V1,CAC- 18ti měsíční fena,správného formátu i kostry, výborně modelovaná hlava, správné nasazení i nesení uší, správný hřbet, výborná přední fronta, méně výrazné úhlení s kratším krokem, velmi dobře předvedena, velmi slušná fena

Speciální výstava Chropyně+ bonitace

11. 9. 2011

 Dne 10.9.2011 jsme se zúčastnily speciální výstavy kolií a šeltií v Chropyni. Posuzovala nás paní rozhodčí z Polska Misterka-Kluska Wiesława. Tato výstava byla super, zázemí, rozdělení kruhů, avšak mě zamrzel strohý překlad posudků,které paní rozhodčí diktovala v angličtině a zapisovatel je psal česky a tak se stalo, že ač jsem jasně slyšela excellent movement v posudku stojí " dobrá v pohybu". A jak jsme dopadly?

třída mladých: V2- velice samičí typ, s dobrými proporcemi, velice energický výraz, pěkný krk, dobrá horní linie, správné úhlení končetin, plná energie, dobrá v pohybu.

Následně jsme se zúčastnily i bonitace,kterou vedla paní Mariola Agata Semik s výsledkem:

chovná- výborná, 53,5 cm, plnochrupá, nůžkový skus

 

Intenzivka agility Zlín II. 4.9.2011

8. 9. 2011

Týden se s týdnem sešel a my vyrazily opět na intenzivku agility k Nikol Hanačíkové. Bylo super až na to vedro. Daisy to šlo líp než minule, ráno krásně odběhala bohužel záznam o tom nemáme, avšak máme video z odpoledního běhání,které není až tak marné. Takže pokud budou vypsány na jaro další intenzivky určitě se jich zúčastníme :-)

   

 

Intenzivka agility Zlín- Příluky 28.8.2011

31. 8. 2011

 Tak konečně nastala TA vytoužená neděle na kterou jsem se těšila už od května. :-D A o co vlastně šlo? Intenzivní trénink agility pod vedením Nikol Hanačíkové  na cvičáku ve zlíně- Příluky.  Daisy mi ukázala, že od loňského tréninku na Svojanově a po pár lekcích agi na Vršavě nic nezapomněla a že její nadšení je pořád stejné, čímž mi udělala obrovskou radost. Poprvé si odskákala large skočky, popraly jsme se se zónama i slalomem( pro příště slalom s pořádným kusem masa, jinak to nemá cenu :-D) a na závěr dne jsme si odběhaly i rovinku o 3 skočkách a 2 tunelech. Daisy to šlo skvěle,akorát mně málem plíce vypověděly službu :-D

A ještě jedna úžasná věc se stala!!!!! Daisy díky Veyi vlezla do řeky a následně tam sama chodila brouzdat se po bříško!!!!! Kdo ji zná, ví, že by se raději nechala usmažit na škvarek než by vlezla do vody,ale ten den nastal průlom a věřím, že už to pro ní nebude takový problém.

Co říct na závěr? Těšíme se na další neděli :-D :-D :-D Bohužel nemáme žádné fotky ani video,ale budeme se to příště snažit napravit ;-) Alespoň přidávám na pokochání video naší paní cvičitelky, jsem opravdu ráda, že si můžu vyzkoušet agi pod jejím vedením :-)

 

Coursing Zlín-Mladcová

29. 5. 2011

Dne 20.5.2011 jsme se vydaly otestovat novou dráhu ve Zlíně na Mladcové. Moc se nám líbilo zázemí a organizace byla na jedničku!!! Prostě bezvadně strávené odpoledne s fajn lidma a pejskama :-)

 

 

Coursing Otrokovice

Letos jsme poprvé vyrazily s Daisy na coursing, byla jsem zvědavá jestli se po delší době chytí a úplně bez problémů. Naopak dle mého názoru se z ní stal jiný pes, který jenom štěkal a tahal jako nikdy, jenom,aby se mohla vydat za tou svou kořistí.  Měla obrovský drive a tak jsem ji nechala 3x běžet. Díky Verči máme i fotečky i video za které moc děkujeme. Užily jsme si prima odpoledne a příště vyrazíme znovu.

200836_1339712269232_1723932988_571165_5485280_o.jpg

 

Ovečky a výšlap na Pustevny

9. 4. 2011

Tak se nám 2.4. podařilo s holkama, Davídkem, kamarádkou Verčou a Nikuškou vyrazit do Trojanovic na ovečky. Zkušenost to byla zajímavá a spíš úsměvná. Kraťandy si s ovečkama chtěly především hrát a o žádné práci nemohla být řeč. Ketyna ta na rohaté podle pána zabrala nejlépe, je ale ještě malá a trochu " ofklé" ovce se vylekala. Uvidíme, za nějaký čas to zkusíme znovu.

Po ovečkách jsme se vydali pěšky na Pustevny, nohy bolely pekelně,ale jen mě a Verču, Davídek a čtvernožci byli vysmátí. Nakonec jsme ve zdraví vyšli nahoru( pořídili foto a nasvačili se) a sešli zase dolů. 

NVP Olomouc 9.1.2011 a nový přírustek

11. 1. 2011

Tak jsme se vydaly na zahajovací výstavu výstavní sezony do Olomouce.Počasí bylo sychravé a haly v Olomouci velmi malé. Naštěstí se nám podařilo přijet ještě včas a  uzmout kousek místa,protože hala byla opravdu k prasknutí. Poprvé jsme byly ve třídě mladých. Kde jsme byly spolu se sestrou Brigantia Bohemia Elenor a trikolorní fenkou Cortina z Roztockého zámku. Posuzoval pan Otakar Vondrouš. Daisy se mu asi líbila čímž si vysloužila ocenění V1, CAJC. Obdržela taky krásný posudek viz. níže. Této výstavy se zúčastnil také bráška Beathan Bohemia Elenor " Basko" a vyběhal si V3 v konkurenci dalších tří psů.

Posudek: V1-CAJC- Fena správného rámce, pěkná hlava i horní linie, nůžkový skus, korektní postoj, dobré zaúhlení, pěkný pohyb.

 

Tento den si také mamka jela pro svoji parťačku až do Prahy. Protože mamka hledala malého veselého psíka,který ji bude všude následovat, především na bylinky rozhodla se pro šeltii. Po dlouhém hledání chovatelů, štěňat, kvalitních spojení se  nám podařilo úplně náhodou( možná to byl osud :-D ) najít CHS Jackdaw Rock,která odchovává svůj první vrh. Po delším cestování a zastávkách u známých dorazila k nám domů, kde se velmi rychle zabydlela. Rovněž s Daisy se rychle spřátelila a nebýt toho, že Daisy ve své radosti do ní tluče packami by si i krásně vyhrály. Zatím je to velmi sebevědomá a temperamentní fenečka,která se ničeho nezalekne. už teď pořád něco nosí v tlamičce a s chutí se s Daisy přetahuje o dost velký balonek,který já nechápu jak udrží v té malé tlamičce. A když jej uloví tak ho Daisy za žádnou cenu nedá. A já jsem velmi zvědavá jak její vývoj bude pokračovat neboť se zatím jeví velmi nadějně.

 

aktualizováno: 04.01.2024 22:00:26